Några spartips inför sommarsemestern

admin | 24 juni, 2014 | COMMENTS:Comments Closed

Här kommer några handfasta spartips för dig som har knapert om pengar men ändå vill åka iväg på en avkopplande semester. Det är så gott som alltid bättre att spara och snåla istället för att ta ett semesterlån för att finansiera resan. Lånar man pengar så får man betala resan i efterhand, vilket gott som alltid är tråkigare än att spara under tiden man ser fram emot den.

Sista minuten-resor i all ära, men det ser ut att vara på upphällningen. Inte då det gäller charterresor kanske men då det gäller billiga flygbiljetter. Eftersom fler och fler hellre planerar sin semester själv och inte vill ha en paketresa blir efterfrågan på flygbiljetter till lågpris allt större. Det gäller numera att boka tidigt. De första stolarna som säljs är oftast de billigaste. Flygbolagen vill ha en viss fyllnadsgrad som säkerhet, sedan ökar priset på flygstolarna vartefter de går åt. Det finns tumregler för när det är billigast, men bäst är att vara alert och kolla själv.

Riktigt billigt boende kan du få om du kan låna en stuga av en kompis, i Sverige eller utomlands. Ett annat alternativ är att hyra en husbil eller husvagn till kompispris. Det blir garanterat billigare än vilken semesterstuga som helst.

Innan du reser iväg med husbilen eller till stugan kan du kolla vad du kan ta med dig i matväg. Ska du till ett typiskt semesterställe, någon liten ort på Västkusten eller på Öland får du räkna med att maten är mycket dyrare i den lokala ICA eller COOP- butiken än hemma. Kan du handla på hemmaplan innan du åker kan du spara stora belopp. Rökta livsmedel håller sig länge på sommaren. Det gör även vakuumpackat kött, till exempel grillkött som karré.

Baka innan du åker. Baka kan man ju göra året runt för att spara pengar. Trenden med Bake up-bröd i butikerna har inte gjort brödet billigare, tvärtom är ofta sådant bröd dyrare än hos den lokale bagaren. Därför ska du baka en laddning matbröd och ta med dig, för du kan vara säker på att just Bake up-brödet är en stor artikel på semesterorten. Det är inte fel att ta med lite konserver också, de är helt säkert billigare där du bor än i småbutikerna ute vid kusten.

Category: Ekonomi

Comments are closed.